L’Ajuntament de Barcelona aprova proposició sobre el Salari Mínim a mil

Anem a Mil es congratula que l’Ajuntament de Barcelona hagi aprovat la proposició del Salari Mínim a mil euros.

foto ple

Al Ple de l’Ajuntament d’avui s’ha votat la proposició presentada per ERC que compromet l’Ajuntament a retribuir els seus treballadors amb salaris superior als mil euros, a instància de la petició de la Plataforma Anem a Mil.

La proposició d’Erc també demana adoptar mesures normatives que incentivin les empreses subcontractades o receptores de recursos de l’Ajuntament de Barcelona a retribuir el seu personal contractat amb salaris superiors als mil euros.
També insta l’Ajuntament a Endegar un procés de treball i negociació amb els agents socials i econòmics de la ciutat per tal de marcar un pla d’acció per assolir un salari mínim de mil euros, així com estudiar la introducció d’ajudes a les empreses que millorin les condicions salarials dels seus treballadors.

Anem a Mil és conscient que el SM el fixa l’Estat espanyol i en aquest sentit, la proposició de Barcelona és important en tant que incidirà com a model de bones pràctiques salarials i establirà el mínim de mil euros als seus treballadors directes i indirectes.

En aquest sentit, la proposta d’Erc també presenta un quart punt en el qual es demana
Afavorir mesures encaminades a l’adopció d’un Salari Mínim de Ciutat, com a pas pioner per arribar a assolir un acord de país en termes d’un salari mínim de mil euros.

La proposició ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups polítics excepte els del PP, que s’ha abstingut, i els de Ciutadans, que han votat en contra.

Amb Barcelona ja són 6 els municipis que aquest mes han aprovat mocions inspirades amb la demanda d’Anem a Mil (Papiol, Cornellà, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Vallirana i Barcelona), i properament es presentaran als ajuntaments de Navarcles, L’Hospitalet, Vacarisses i El Prat, entre d’altres.

Anuncis
Anotació | Aquesta entrada s'ha publicat en salari mínim i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.