Anem a Mil reclama a l’Ajuntament de Barcelona l’aplicació de la moció a favor del salari mínim a mil euros

Ajuntament de Barcelona

Ahir dimarts 13 de febrer, membres d’Anem a Mil es van reunir amb el cap de gabinet de Gerardo Pisarello per saber com l’Ajuntament està aplicant la moció aprovada el maig del 2016, en la qual el consistori es va comprometre a fomentar els salaris mínims (SM) per sobre dels mil euros als treballadors de les empreses subcontractades.

 El president d’Anem a mil, Maxi Calero va demanar què s’està fent a nivell municipal sobre aquesta temàtica a Miquel Miró Barrachina, cap de gabinet del primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àrea de Treball, Economia i Planificació Estratègica de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, que va excusar la seva absència.

Calero va manifestar que ja hi ha 95 municipis a Catalunya que han aprovat la moció d’Anem a Mil. També va afegir que alguns d’ells l’estan duent a terme tot incloent, en els plecs de prescripcions tècniques dels  concursos públics, clàusules que exigeixen o fomenten que els salaris dels treballadors i treballadores de les empreses licitadores estiguin per sobre dels mil  euros mensuals.

imagesPer la seva banda, el cap de gabinet de Pisarello va explicar que els treballadors propis de l’Ajuntament ja cobren tots més de mil euros, però que no poden assegurar que les empreses subcontractades ho facin amb els seus treballadors.

Des de l’aprovació de la moció al Ple del maig del 2016, el que ha fet l’Ajuntament ha estat publicar la Guia de Contractació Pública on ja s’indica que es puntuarà més a les empreses que millor paguen els seus treballadors. Però de fet, a la guia es valora amb un 10% màxim de la puntuació total.

Miró també va valorar que cal una concertació entre empresaris i sindicats per impulsar un salari mínim d’abast metropolità – que seria de 1.050 €/mes – i que, a aquest efecte, l’Ajuntament convocarà una jornada de debat el proper mes de març.

El membre d’Anem a Mil Miquel Puig va valorar positivament aquesta iniciativa, però va manifestar que l’exemple de les corporacions municipals exigint un salari mínim de 1.000€ als seus proveïdors constituiria un motor de gran potència per arrossegar la resta de la societat. En aquest sentit, va manifestar que els concursos ho poden exigir o bé ho poden considerar com una millora, i atorgar a aquesta millora major o menor pes.

Miró va argüir que no es pot exigir aquesta condició, segons el  dictamen jurídic del catedràtic Eduardo Rojo Torrecilla que l’Ajuntament va encarregar, però el portaveu de l’entitat, Jordi Cuesta, va discrepar sobre aquesta afirmació, ja que l’estudi no arriba a aquesta conclusió, i va evidenciar que ja hi ha ajuntaments com Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans que ja estan aplicant la moció en les seves contractacions. El cap de gabinet de Pisarello va assegurar que estudiaria aquest tema.

Puig també va preguntar sobre una notícia apareguda ahir a la premsa segons la qual l’Ajuntament hauria adjudicat dos concursos a una empresa amb un conveni laboral propi que se situaria un 50% per sota del conveni sectorial.

La també portaveu Pilar Pérez va concloure que estem tractant una qüestió bàsica per la dignitat dels ciutadans, ja que un de cada cinc treballadors es troba en situació de pobresa, per la qual cosa un govern municipal com el de BCN en Comú no hauria de tenir dubtes de viabilitat sobre els salari mínim a mil, i que “No pot ser que el govern del “Si se puede/sí que es pot” digui que no es pot assumir el salari mínim a mil”.

Per saber si han tingut incidència les nostres propostes, haurem d’esperar el mes de març per conèixer el nou marc de clàusules socials i mediambientals que està preparant l’Ajuntament i veure si s’ha inclòs aquest salari mínim digne.

 

Anuncis
Anotació | Aquesta entrada s'ha publicat en salari mínim i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.