MANIFEST

ad

logos_Anem_A_Mil és una iniciativa ciutadana que té com a objectiu aconseguir un salari digne per a totes les persones que treballen al nostre país.

logos_Anem_A_Mil denunciem que l’actual Salari Mínim Interprofessional, fixat pel govern espanyol en 707,60€, és insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona per poder viure a les ciutats catalanes.

logos_Anem_A_Mil recordem que el Salari Mínim (SM) de 707,60€ és considerat injust per les institucions europees, que recomanen augmentar-lo en més d’un terç, per tal de garantir un nivell de vida decorós als treballadors i treballadores, i les seves famílies, tal i com exigeix l’article 4.1 de la Carta Social Europea.

logos_Anem_A_Mil exigim que la remuneració de qualsevol lloc de treball ha de permetre viure dignament, i això ara no passa al nostre país. Una de cada cinc persones amb feina es troba en situació de risc de pobresa (més de 637.000 catalanes i catalans, segons les darreres estimacions oficials).

logos_Anem_A_Mil reclamem reduir les desigualtats salarials. Els sous de les ocupacions més ben remunerades són gairebé un 400% més elevats que el de les ocupacions no qualificades. Necessitem un món laboral més just, per aconseguir una societat més justa.

Per tot això, logos_Anem_A_Mil proposem que el salari mínim real a Catalunya esdevingui de mil euros mensuals a 14 pagues.

Si anem a mil amb l’SM, es contribuirà a la millora de les condicions de les persones treballadores amb un salari per sota d’aquest llindar, reduint així la pobresa i la desigualtat.

Si anem a mil, s’incentivarà la formació i la millora de la productivitat. Amb un SM més alt, augmentarà la capacitat de consum i de l’activitat econòmica, i s’assolirà, així, una distribució de la renda més justa i una societat més cohesionada.

Si anem a mil hi haurà un increment del nombre de contribuents i de cotitzacions socials, i es podran adoptar mesures per compensar l’augment dels costos laborals de les petites i mitjanes empreses.

Si anem a mil, impulsarem un canvi de model laboral i productiu al nostre país, sobre la base de salaris dignes per a tothom. Un impuls que cal iniciar ja des de l’acció dels governs municipals de les ciutats en l’àmbit públic, i també en les negociacions col·lectives en l’àmbit privat. Un impuls que ha de fer-se present en el procés de futur que viu el nostre país, entre tots els agents socials, econòmics i polítics, perquè anem a mil cap a una nova Catalunya on tothom pugui viure amb dignitat.

                                  ADHEREIX-TE AQUÍ

Anuncis